Οι εικόνες και οι φωτογραφίες που προέρχονται από ιδιωτικά αρχεία, να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Translate

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ



             ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
                                              Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ




 ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ  ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΤΑ  ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ  ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΩΝ ΕΥΛΑΒΟΥΝΤΑΙ  ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥΣ. 


ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ
Ουράνιον εφύμνιον εν γη τελείται λαμπρώς, επίγειον πανήγυριν νυν εορτάζει φαιδρώς Αγγέλων πολίτευμα, άνωθεν υμνωδίαις, ευφημούσι τους άθλους, κάτωθεν Εκκλησία την ουράνιον δόξαν. ην εύρες πόνοις και άθλοις τοις σοις, Φανούριε ένδοξε.

ΚΟΝΤΑΚΙΟ

Ιερείς διέσωσας αιχμαλωσίας αθέου και δεσμά συνέθλασας δυνάμει Θεία, Θεόφρον, ήσχυνας τυράννων θράση γενναιοφρόνως, ηύφρανας Αγγέλων τάξεις Μεγαλομάρτυς, δια τούτο σε τιμώμεν, θείε οπλίτα, Φανούριε ένδοξε.

ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΟ


Τους ασπαζομένους την σην σεπτήν εικόνα εν πίστει και αιτούντας σην αρωγήν, Μάρτυς, κληρονόμους της Θείας Βασιλείας, Φανούριε, λιταίς σου πάντας ανάδειξον.


ΦΩΤΟ:Ν.Ν.Κ. 


Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΕΙΚΟΝΑ ΣΩΤΗΡΟΣ

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 / ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ
 ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΥΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗ, Ο ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΟΔΕΙΑ.

 Γιώργος Γεωργιου
Ο λαός μας έλεγε μάλιστα ότι με την γιορτή της Αγίας σωτήρως τελειώνει και το καλοκαίρι... Της Αγιάς Σωτήρως σωτηρέψου και μπές μέσα..... Οι αγρότες έφευγαν από τα χωράφια που κοιμόντουσαν έξω για να φυλάνε τα αλώνια και τα μποστάνια και επέστρεφαν στα σπίτια τυς μια που οι πρώτες ψύχρες έρχονταν..