Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ-16 ΝΟΜΒΡΙΟΥ-ΓΕΦΥΡΑ ΨΑΧΝΩΝ

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ  ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
                                                                                   ΤΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΟΛΥΖΩΗ-ΧΕΙΜΩΝΑ 1952
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΑΧΝΩΝ ΜΕ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΨΑΧΝΩΝ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΗ.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΨΑΧΝΩΝ   ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΓΕΦΥΡΑ  ΤΩΝ ΨΑΧΝΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΥΚΛΙΔΩΜΑ , ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΑΜΗ.

ΔΕΞΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ. Η ΓΕΦΥΡΑ ΕΧΕΙ ΦΑΡΔΥΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΑΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΡΝΑΡΗ.


Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ  ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ 

                   Γεώργιος Τσίρης Ενας φιλοπρόοδος Δήμαρχος των Ψαχνών (1951-1955), με άριστη γνώση της Διοίκησης και των Δημοτικών πραγμάτων αλλά και απαράμιλλη ικανότητα στις Δημόσιες Σχέσεις για την προώθηση των τοπικών υποθέσεων. Το Γυμνάσιο, ο ηλεκτροφωτισμός, η ύδρευση, η προώθηση του πολιτισμού, ο αθλητισμός, ο προσκοπισμός, ο Ερυθρός Σταυρός μερικές από τις πολύ σημαντικές προσφορές του. Επειδή λοιπόν η φοίτηση των τότε μαθητών στα Γυμνάσια της Χαλκιδας ήταν δαπανηρή για τους γονείς και ο αριθμός των μαθητών μεγάλος, ο Δήμαρχος Τσίρης έθεσε ως πρώτο στόχο την ίδρυση εξαταξίου Γυμνασίου στα Ψαχνά. Η έγκριση από τον τότε Υπουργό Παιδείας ήταν μια πολύ σημαντική επιτυχία για τον Δήμο και σωτήρια για την πόλη και τα γύρω χωριά. Η πρώτη λειτουργία του Γυμνασίου έγινε με Καθηγητές από τα Γυμνάσια της Χαλκίδας και σημειωτέον με δαπάνες υπερωριαρικής εργασίας του Δήμου Ψαχνών. Πρώτος Διευθυντής του Γυμνασίου ήταν ο Καθηγητής Ευάγγελος Ρέμπελος από την Καστέλλα Δεν υπάρχουν σχόλια: