Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Παλιά εικόνα "Η ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ' απο την περιοχή  Ψαχνών - Καστελλας
ΞΕΚΙΝΑ    ΤΟ "ΜΙΚΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ" ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.
   ΣΗΜΕΡΑ ΨΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ   ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ  ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ. 
ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΨΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΞ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ.

    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ (1222 - 1258), ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΣΤΑΤΖΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ.
   Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΘΕΟΣΤΗΡΙΚΤΟ ΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 1261, ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1204.

Η ΙΕΡΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΑ  ΕΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΖΗΛΟ.
ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,  ΤΙΣ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ  ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ (1981-1983). ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΗΤΗΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: