Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ

           ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ 
(15-7-1821)

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ,  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 1821 ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΒΡΥΣΑΚΙΑ ΨΑΧΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΒΙΟΣ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ,  ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ,  ΟΠΩΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΔΟΥΔΑΛΗΣ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.
 
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ, ΚΩΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  ΜΠΑΛΑΛΟΣ , ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΗΝΑΝ ΣΤΟ ΟΧΥΡΟ ΟΥΡΔΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΔΙΟΤΙ  ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ  ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ.
 ΜΕΤΑ ΤΗ  ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ , ΠΗΡΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ  ΣΤΟ ΟΧΥΡΟ, ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ .
ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΨΑΧΝΑ  ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ

0 ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ  ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

 
ΕΥΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΗΚΑΝ  ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: