Οι εικόνες και οι φωτογραφίες που προέρχονται από ιδιωτικά αρχεία, να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Translate

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

       ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ   ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ



Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο  "ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ" ΚΑΙ " ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ"  ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ  ΤΟ 275 μ.χ. ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΕΧΑΣΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ,  ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΚΛΗΤΑΝΟΥ (303μ.χ. ). ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥ. Ο ΔΙΟΚΛΗΤΑΝΟΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΔΟΥΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ  ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΟΣ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ. ΤΟ 303 μ. χ.  ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ , Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΗ , ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΚΛΗΤΑΝΟΥ. ΑΡΧΙΣΑΝ  ΤΟΤΕ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ . ΑΠΟ ΑΥΤΑ,  Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ. Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ , ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ,  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ 303 μ.χ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ Η ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ. Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΥ.         
Απολυτίκιο 
Ἦχος δ’.
Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής, καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
 ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΠΥΡΓΟΣ" ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΨΑΧΝΩΝ ΤΡΙΑΔΑΣ.

ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ.

Γιώργος Γεωργιου Θυμάμαι εκεί στον Πύργο σ΄αυτό το εκκλησάκι όταν δουλεύαμε στα χωράφια μας εκεί κοντά, βρίσκαμε καταφύγιο πολλές φορές τις μέρες με καταιγίδες που έπεφταν και κεραυνοί !!! Ευλογημένο μέρος δίπλα στο Μεσσάπιο που κρατάει με πηγές του νερά ως και το καλοκαίρι !



.




Δεν υπάρχουν σχόλια: