Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΣΣΟΙ - ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ

ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
"ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ ΧΑΡΑ"
(Ω ΘΕΟΤΟΚΕ, ΜΗ ΝΙΚΗΣΗ Η ΚΑΚΙΑ ΗΜΩΝ ΤΗΝ ΑΡΡΗΤΟΝ ΣΟΥ ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ. ΣΥ ΓΑΡ ΕΙ Η ΕΛΠΙΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ. ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΔΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟ ΗΜΩΝ).
     
       Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, ΑΝΝΑΣ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣ, ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ.  ΗΤΑΝ ΓΑΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.  Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΑΝΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ. Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΗΘΕΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ΓΙΑ NA ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΙΓΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ. Η ΑΝΝΑ ΦΩΝΑΞΕ, ΕΚΛΑΨΕ, ΕΚΛΙΠΑΡΗΣΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ  ΕΘΕΣΕ ΟΡΟΥΣ , ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟ  989μ.χ.. 
      Ο  ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ  ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ  Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ . ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΘΑΥΜΑ(ΓΙΑΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ)  ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΓΙΑΡΩΝ.
   Η ΑΝΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ, ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ. ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ,  ΒΡΩΜΙΚΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΚΑΚΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΡΩΣ, ΑΠΕΡΙΠΟΙΗΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙΚΗΜΑ. Η ΑΝΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣ.
        ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ. Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ  ΑΝΝΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ  ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΙΓΛΗ ΚΑΙ  ΑΞΙΑ.  Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΩΛΙΑΣΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ  ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΖΩΗ- ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΑ, ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ  ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ. Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ  Γ΄(12-11-1472), ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
    ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ «ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ» ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΑΙΓΛΗ, ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΒΑΘΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ.
    ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΔΕΡΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: