Οι εικόνες και οι φωτογραφίες που προέρχονται από ιδιωτικά αρχεία, να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Translate

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - 20 ΙΟΥΛΙΟΥ


                      ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ  ΤΟΥ "ΑΗ ΛΙΑ" ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ



       Στις μέρες μας το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία είναι πόλος έλξης όλων μας, κυρίως το καλοκαίρι στη μνήμη του, όπου με περισσή ευλάβεια συμμετέχουμε στον εσπερινό και τη θεία λειτουργία. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε την παράδοση που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας, οι οποίοι ανέβαιναν στο βουνό με τα πόδια και με μεγάλη ευλάβεια προσέφεραν τα δώρα τους στον Άγιο. 
       Αγναντεύουμε τα ψαχνά από ψηλά όπως έκαναν και αυτοί και δοξολογούμε το θεό που μας έχει προσφέρει απλόχερα όλη αυτή την ομορφιά στον τόπο μας. Παρακολουθούμε τον ήλιο να φτάνει στη δύση του και να σκορπίζει τα μαγευτικά χρώματα του δειλινού σε όλο τον ορίζοντα.
     Συνεχίζουμε σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, τον αγώνα να διατηρήσουμε την παράδοση του τόπου μας και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας ατόφια. 
 
 Ο ΑΗ ΛΙΑΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1870 ΑΠΟ ΤΗΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΚΑΝΑ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ,ΜΠΙΣΜΠΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΚΤΗΜΑΤΩΝ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ,  ΕΧΕΙ ΚΤΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩ ΧΡΟΝΩΝ
ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ  ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011. Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΠΤΩΝ

Απολυτίκιο
Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁ ἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει, διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: